100%

Scanned image of the page. Keyboard directions: use + to zoom in, - to zoom out, arrow keys to pan inside the viewer.

Page Options

Share

Something wrong?

Something wrong with this page? Report problem.

Rights / Permissions

The University of Michigan Library provides access to these materials for educational and research purposes. These materials may be under copyright. If you decide to use any of these materials, you are responsible for making your own legal assessment and securing any necessary permission. If you have questions about the collection, please contact the Bentley Historical Library at bentley.ref@umich.edu

June 13, 2013 - Image 41

Resource type:
Text
Publication:
The Detroit Jewish News, 2013-06-13

Disclaimer: Computer generated plain text may have errors. Read more about this.

"The architecture of the front of

the home lent itself to designing

the back," says Roberts. Behind

the white umbrella, the edge of the
infinity pool's waterfall forms a thin,
blue line. A full story below the pool,
a sitting area allows the parents a
place to hang out far enough away
from the house to not disturb the
sleeping children inside.

Below: "Ryan had this gorgeous
lakefront property on Upper Straits
Lake, but he didn't have access to
the water," says Roberts. He and
Lerman created tiers down to the
beach, 1,000 feet away, starting with
the lower-level walkout of the house
leading to the infinity-edge pool, with
a waterfall that cascades down to
the next tier, where a sitting area is
shaded by an umbrella. A fountain
sprays water into a middle-ground
half-moon pond.

The pool area was lowered by 4 feet from the existing house grade so that the edge
of the pool would blend with the lush backdrop, says Roberts, who designed the
pool, built by the Gillette Brothers in Troy, to echo the lines of the house's architec-
ture. An outdoor kitchen, not shown, is softened by family-friendly, organic-toned
and textured seating, chosen by Ashley Campbell, the Colorado-based designer who
created the home's interior. A custom-designed brushed aluminum gate corners
the deck, and the line is perpetuated by disappearing: The infinity edge of the pool
doubles as a fence safety system.

The rectilinear pool's spa is separated from the pool by a wall that is flush
with the water. Exposed aggregate concrete creates a naturally non-skid and
cooler surface for the deck.

Illuminated by low-energy LED lighting, another pathway, paved with woodchips and
shredded bark for Kesler's training, leads to the lake through existing preserved
wetland left natural and brushy.

June 13 • 2013

41

Back to Top

© 2021 Regents of the University of Michigan